Mat & dryck

Tyskland har väl kanske inte alltid gjort sig känt för sitt fantastiska kök, men faktum är att den tyska matlagningen verkar ha genomgått en rejäl renovering under det senaste decenniet. Från att mest ha handlat om olika sorters korvar i mer eller mindre diskreta nyanser av grå, har det tyska köket blivit accepterat och nästan trendigt ute i världen. En ny generation tyska kockar räds inte att blanda gamla klassiker som schnitzel, surkål och olika korvar med nya ingredienser och influenser från andra delar av världen.

Trots den tyska matens uppsving, så ska man inte sticka under stol med att det är (de alkoholhaltiga) dryckerna som sätter Tyskland på den kulinariska världskartan. Tyskland är en av världens ledande ölnationer med hårda innehållsbestämmelser och en rik tillverkningstradition. Sedan 1970-talet har också vinproduktionen tagit rejäl fart, och Tyskland benämns numera allmänt som ett av de bästa länderna i världen när det kommer till Riesling och Pinot Noir.

RESOR