Sevärdheter

Tyskland är ett stort land med sevärdheter för alla smaker. Är du ute efter nya naturupplevelser så är det svårt att rekommendera något speciellt då landskapet hela tiden ändrar sig, men varför inte passa på att göra ett besök på någon av de många vingårdar som finns i mellersta och södra Tyskland? I de södra delarna kan du också njuta av fantastiska alpvyer (tänk Sound of Music), medan du i norr har en vidsträckt Östersjökust att utforska.

Vart du än kommer i Tyskland så finns möjligheten att slappna av. Hotellrummen är oftast mysiga och det går att hitta hotell med spa-anläggningar. Oavsett så ska du försöka hitta den lokala maten och den lokala ölen. Det är alltid en sevärdhet i sig!

För den mer kulturellt lagde ståtar Tyskland med hela 33 världsarv, en mängd olika slott, parker och medeltida städer, och förstås också storstäder med en i allra högsta grad spirande kultur! Njut till exempel av öl i München, äppelvin i Frankfurt, choklad i Köln och en av världens bästa julmarknader i Nürnberg.

RESOR