Nattliv

Tyskland har ett rikt nattliv koncentrerat kring de större städerna. Utelivet skiljer sig dock en del mellan städer, och även mellan regioner, så om det är för nattlivets skull du reser till Tyskland så rekommenderar vi att du kollar upp detta innan du åker. Du som åker till Berlin bör nämligen vara inställt på ett modernt och klubbpräglat nattliv, medan du som åker till Leipzig kanske är ute efter något lugnare och mer finstämda aktiviteter.

Berlin har det i särklass mest vibrerande nattlivet just nu. Hela staden verkar vara i gungning, och kulturellt har Berlin fullkomligt exploderat sedan fotbolls-VM hölls där 2006. Även Hamburg kan vara ett spännande ställe att besöka för dig som är ute efter bra klubbar och mycket fest. Reeperbahn har gjort sig världsberömt som stadens Red Light District: här samsas musikbarer med sexklubbar och discon med ravelokaler.

För dig som föredrar mer kultiverade nöjen kan som sagt Leipzig rekommenderas. Här finns bland annat ett av Europas äldsta kaffehus där personligheter som Goethe, Bach och Wagner har huserat, och utbudet av högklassiga restauranger i närheten av stadens välkända opera- och konserthus är stort.

RESOR